Кукурудзяний глютен – це натуральна, високобілкова, що містить велику кількість незамінних амінокислот добавка для швидкого росту свиней, бичків, бройлерів, курей-несучок, риб. Яка містить до 72% протеїну.
Глютен - це практично чистий протеїн, що отримується в процесі переробки кукурудзяного зерна.
Висококалорійна біодобавка містить достатню кількість метіоніну і цистину - важливих і незамінних амінокислот, а також лінолеву кислоту.
Такой уникальный состав благоприятно влияет на продуктивность всех сельскохозяйственных животных. Поэтому продукт из зерен кукурузы включается в кормовой рацион практически всех сельскохозяйственных животных и птицы, дополняя его необходимыми веществами и делая полностью сбалансированным.
Склад:
протеїн до 72%, жир до 7%, амінокислоти (метіонін, цистин, лейцин, фенілаланін, аланін, пролін), вітаміни: E,B1,B2,B3,B4,B5,B6), макроелементи (кальцій, фосфор, натрій), мікроелементи, концентрація обмінної енергії 4600-4800 кКал/кг сухої речовини.
Переваги використання кукурудзяного глютену в раціоні тварин:
1. По енергії 1 кг кукурудзяного глютену еквівалентний 7 кг кукурудзи;
2. Містить Глютен на 37% обмінної енергії і на 28% протеїну більше ніж соєвий шрот;
3. 1кг. кукурудзяного глютену дорівнює 1кг. високобілкової рибного борошна з протеїном 64-68%;
(//udt.com.ua)
4. Кукурудзяний глютен засвоюється на 90%, а соєвий шрот на 69%;
5. Забезпечує високу і стійку продуктивність тварин і птиці;
6. Зменшує собівартість корму, збільшуючи при цьому приріст тварини за рахунок білкових компонентів;
7. Містить велику кількість незамінних амінокислот і значно підвищує вміст каротиноїдів в продуктах;
8. Підвищує надої і
жирність молока у корів.
Норма введення кукурудзяного глютену:
- Кури несучки 4-6%
- Бройлери 7-10%
- Молодняк птиці 3-5%
- Свині 9-15%
- Риба 5-7%.